Translate

piątek, 20 lutego 2015

Śledź z chrzanem


Jeśli odpowiada Wam smak chrzanu, to warto połączyć go ze śledziem. Ostrość chrzanu jest nieco zredukowana dodanym jabłkiem.

Składniki:
  • 6 małosolnych płatów śledziowych
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 - 2 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Śledzia spróbować, zbyt słonego wymoczyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
  3. Śledzia skropić cytryną, dodać jabłko, śmietanę lub jogurt, chrzan i doprawić pieprzem.
  4. W przepisie jest podana 1 łyżka chrzanu, jednak ilość zależy od jego mocy. Wszystko wymieszać i na około 20 minut odstawić, aby składniki się połączyły (zamieszać ze 2 razy).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za odwiedziny :) Jest mi bardzo miło, że mój blog Cię zainteresował. Możesz to okazać i pozostawić komentarz lub polubić mój profil na Facebooku, Twitterze, G+ lub Instagramie.

Powinno Cię również zainteresować: