Translate

piątek, 16 grudnia 2016

Nowe warzywo na polskim rynku – Kalerosse

Dziś chcę Wam zaprezentować hit tego roku - bardzo zdrowe warzywo kalerosseTM, które jest już dostępne w sklepach. Marka Fit&Easy wprowadziła na polski rynek zupełnie nowe warzywo o nazwie kalerosseTM, które ma szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.

Kalerosse - krzyżówka brukselki z jarmużem

Co to jest kalerosse?

Myślałam, że nic mnie już nie zadziwi, a tu proszę, otrzymałam do wypróbowania prawie nieznane w Polsce warzywo. To warzywo jest naturalną krzyżówkę nasion brukselki z jarmużem, wyhodowane bez ingerencji w materiał genetyczny, bez udziału GMO i sztucznych składników. Postaram się nieco bliżej zaprezentować jego właściwości i sposób przygotowania.


Kalerosse - krzyżówka brukselki z jarmużem

Połączenie brukselki i jarmużu nadało kalerosseTM niepowtarzalnego lekko orzechowego smaku, a dodatkowo jest w nim dwa razy więcej witaminy B6 oraz witaminy C, jak również witaminy E. Jest ono wspaniałym warzywem sezonowym, które nie jest uprawiane latem, dostępnym wyłącznie od listopada do marca, czyli w okresie największego zapotrzebowania naszego organizmu na te składniki.

Kalerosse w uprawie na polu

Doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Warzywo jest pyszne i zdrowe, polecam je szczególnie dzieciom, osobom dbającym o swój organizm i lubiącym zdrowe odżywianie.
Zapraszam wkrótce do mnie, po przepisy i inspiracje na dania z wykorzystaniem kalerosseTM.

10 komentarzy:

  1. Takie rzeczy to ja lubię :) im więcej nowych smaków do próbowania tym lepiej. Czasami zastanawiam się dlaczego tak ciężko kupić niektóre warzywa i owoce, które w innych krajach Europy są ogólnie dostępne. W końcu mamy XXI wiek, odległość już nie stanowi takiego problemu, a myślę, że ludzie są ciekawi smaków.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne chętnie wypróbuję≤ jak tylko gdzieś ujrzę :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Warzywko na pewno warte wypróbowania! Ciekawe czy udałyby się z niego chipsy pieczone w piekarniku, tak jak robi się np. z jarmużu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest bardzo smaczne nawet na surowo. Poddane blanszowaniu, nabiera intensywnie zielonego koloru. Serdecznie polecam 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy to warzywo może być uprawiane w naszym kraju ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warzywo jest uprawiane w Polsce, marka Fit&Easy je rozprowadza, a uprawia firma Green Factory. Ponoć to warzywo wytrzymuje na polu nawet wysokie temperatury.

      Usuń
  6. Poza walorami smakowymi warzywko jest bardzo dekoracyjne:)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za odwiedziny :) Jest mi bardzo miło, że mój blog Cię zainteresował. Możesz to okazać i pozostawić komentarz lub polubić mój profil na Facebooku, Twitterze, G+ lub Instagramie.

Drukuj

Powinno Cię również zainteresować: