tag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post6474253950909332915..comments2024-03-18T08:38:23.619+01:00Comments on Kuchcik gotuje - przepisy na pyszne ciasta i zdrowe obiady: Seromakowiec bez spoduAnnahttp://www.blogger.com/profile/01145382641589800203noreply@blogger.comBlogger66125tag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-12610421294038814342023-02-11T14:55:26.461+01:002023-02-11T14:55:26.461+01:00Upiekłam,idealny .Szybko się robi,pięknie wygląda ...Upiekłam,idealny .Szybko się robi,pięknie wygląda i bardzo smakuje.Dziękuję za przepis. Polecam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-37328689886959752852022-12-30T17:04:27.608+01:002022-12-30T17:04:27.608+01:00Właśnie się piecze z twarogu z wiaderka, zobaczymy...Właśnie się piecze z twarogu z wiaderka, zobaczymy co z tego wyjdzieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-43719851015230146812022-12-29T11:25:48.413+01:002022-12-29T11:25:48.413+01:00Miałam otwartą puszkę z mielonym makiem i wiaderko...Miałam otwartą puszkę z mielonym makiem i wiaderko sera na sernik z lidla, zrobiłam może nie do końca zgodnie ze sztuką ale z przepisem i wyszło fantastyczne! Bardzo dziękuję za ten przepis i polecam!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-21023023073025725172022-12-24T17:26:07.099+01:002022-12-24T17:26:07.099+01:00Zrobiłam to ciasto wyszło bardzo dobre. Polecam ...Zrobiłam to ciasto wyszło bardzo dobre. Polecam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-47110888852348933242022-12-13T09:07:12.439+01:002022-12-13T09:07:12.439+01:00Dzień dobry 🙂 Ciasto po wystudzeniu powinno spędz...Dzień dobry 🙂 Ciasto po wystudzeniu powinno spędzić w lodówce co najmniej 12 godzin, jeśli oczywiście lodówka dobrze chłodzi, a ciasto jest robione z prawdziwego sera twarogowego. Serdecznie pozdrawiam 🙂Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-24671144168002324242022-12-12T22:19:23.135+01:002022-12-12T22:19:23.135+01:00Dzień dobry 🙂 Chciałam dopytać jaki czas przed p...Dzień dobry 🙂 Chciałam dopytać jaki czas przed podaniem należy upiec ciasto żeby było najlepsze? Ile czasu musi "odstać" by dobrze się kroiło itp? Pozdrawiam 🙂Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-77857993720459477222022-11-21T12:41:40.513+01:002022-11-21T12:41:40.513+01:00Najsmaczniejszy sernik to Zośki pychota
Najsmaczniejszy sernik to Zośki pychota <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-67590675802377214532022-11-21T09:59:14.097+01:002022-11-21T09:59:14.097+01:00Proszę przeczytać wcześniejsze komentarze, gdyż są...Proszę przeczytać wcześniejsze komentarze, gdyż są tam wyjaśnienia, jeśli chodzi o ser z wiaderka i mak w puszce. Mam nadzieję, że to pomoże :) Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-52777548329290901602022-11-21T09:43:00.091+01:002022-11-21T09:43:00.091+01:00Ja mam ser w wiaderka i mak w puszce i niewiem kom...Ja mam ser w wiaderka i mak w puszce i niewiem kompletnie jak się za to zabracAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-50112732745855318492021-12-29T11:56:36.581+01:002021-12-29T11:56:36.581+01:00Witam,
Myślę, że trzeba dodać całą. Suchy mak po n...Witam,<br />Myślę, że trzeba dodać całą. Suchy mak po namoczeniu w mleku i dodaniu bakalii, wagowo ma pewnie coś koło tej wagi masy z puszki. Jeśli masa z puszki jest bardzo słodka, to cukru dodać mniej lub wcale. Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-13714240672527272332021-12-29T11:08:28.976+01:002021-12-29T11:08:28.976+01:00Dzień dobry moja gotowa masa makowa ma 850 gr czy ...Dzień dobry moja gotowa masa makowa ma 850 gr czy mam dodać połowę ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-71246938796569658122020-04-09T09:43:49.370+02:002020-04-09T09:43:49.370+02:00Witam :)
Twaróg z kostki powinien być najpierw zmi...Witam :)<br />Twaróg z kostki powinien być najpierw zmielony i wtedy można połączyć go z tym z wiaderka. Proszę tylko sprawdzić, czy ten w wiaderku nie ma dziwnych dodatków.<br />PozdrawiamAnnahttps://www.blogger.com/profile/01145382641589800203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-47012767668380312022020-04-09T07:59:56.939+02:002020-04-09T07:59:56.939+02:00Dzień dobry, chciałabym upiec dzis te piękne ciast...Dzień dobry, chciałabym upiec dzis te piękne ciasto makowo -serowe. Mam pytanie czy moge dodać 500gr sera z wiaderka i 500gr sera w kostce twarogu? Czy raczej zrobić z jednego rodzaju? Co Pani o tym myśl i? Pozdrawiam, Bożena Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-11525007138270322092019-12-24T19:11:12.959+01:002019-12-24T19:11:12.959+01:00Witam, raczej Pani nie popełniła błędu, gdyż ciast...Witam, raczej Pani nie popełniła błędu, gdyż ciasto po upieczeniu nieco opada. Po schłodzeniu ciasto jest wilgotne, raczej ciężkie i zwarte. Wszystko zależy od jakości użytego sera. Najlepszy jest ser twarogowy tłusty lub półtłusty z kostki, który sami musimy zmielić. Jeśli z wiaderka to musi być gęsty i smakować serem. Bez dodatków, typu zagęszczacze lub poprawiacze smaku. <br />Sama już wielokrotnie się przekonałam, że ser zwłaszcza do pieczenia musi być dobrej jakości i zawsze szukam sprawdzonego.<br />Samo opadnięcie ciasta nie powinno mieć wpływu na jego smak.Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-80746551557485662252019-12-23T21:25:15.434+01:002019-12-23T21:25:15.434+01:00Witam, upieklam- studzi się w piekarniku 😊 podcza...Witam, upieklam- studzi się w piekarniku 😊 podczas pieczenia bardzo urósł, a teraz cały środek wpadl, jakby ktoś go nadepnął... Wszystko zrobilam zgodnie z przepisem, nawet pieklam trochę dłużej. Czy to normalne że upadł czy jednak popelniłam jakiś błąd? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08939702433820750437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-80822189470864087162019-12-22T20:59:39.987+01:002019-12-22T20:59:39.987+01:00Mak niemielony zazwyczaj zalewam mlekiem lub wodą ...Mak niemielony zazwyczaj zalewam mlekiem lub wodą i gotuję na wolnym ogniu do czasu, aż płyn prawie całkowicie wchłonie/odparuje. Po wystudzeniu mielę i już w mleku nie moczę, gdyż jest on wystarczająco wilgotny. Pozdrawiam :)Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-23531217062164951652019-12-22T18:14:51.687+01:002019-12-22T18:14:51.687+01:00Jeżeli sama będę mielić mak to czy ilość mleka nie...Jeżeli sama będę mielić mak to czy ilość mleka nie powinna być mniejsza? pozdrawiam BożenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-57880857699797308002019-12-17T18:55:47.514+01:002019-12-17T18:55:47.514+01:00Witam,
850 g puszka masy makowej powinna wystarczy...Witam,<br />850 g puszka masy makowej powinna wystarczyć.Kuchcik gotujehttps://www.kuchcikgotuje.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-18655756043255111582019-12-17T18:08:44.245+01:002019-12-17T18:08:44.245+01:00Witam a masy makowej gotowej ile trzeba trzeba był...Witam a masy makowej gotowej ile trzeba trzeba było by dodać Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09859916555690462354noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-14517473377952315132019-12-10T19:33:02.295+01:002019-12-10T19:33:02.295+01:00Witam :) Z gotową masą nie robiłam, ale powinno by...Witam :) Z gotową masą nie robiłam, ale powinno być dobrze. Taką masę zmiksowałabym z żółtkiem i bułką tartą i wymieszałabym z ubitą pianą z białek. Gotowa masa jest dość słodka i na pewno z cukru można zrezygnować, albo dodać go mniej.<br />Jeśli ser z wiaderka to dobrej jakości, gęsty i bez dziwnych dodatków.Annahttps://www.blogger.com/profile/01145382641589800203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-25552609930607899772019-12-10T17:39:10.148+01:002019-12-10T17:39:10.148+01:00Witam a czy można zrobić z gotowej masy makowej i ...Witam a czy można zrobić z gotowej masy makowej i sera z wiaderka czy trochę przesadzam i idę za bardzo na łatwiznę Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18226452537094035020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-75499830292390075772019-11-29T08:21:52.904+01:002019-11-29T08:21:52.904+01:00Witam :) Seromakowiec jest bez spodu, ale można zr...Witam :) Seromakowiec jest bez spodu, ale można zrobić na herbatnikach lub podobne ciasto z tego przepisu: <a href="https://www.kuchcikgotuje.pl/2017/12/ciasto-makowo-serowe.html" rel="nofollow">Ciasto makowo-serowe</a><br />Ciasto wysokie nie rośnie, formę o wysokości 7 cm napełniać do 3/4 jej wysokości. Pozdrawiam :) Annahttps://www.blogger.com/profile/01145382641589800203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-50705455794974400192019-11-29T05:43:42.260+01:002019-11-29T05:43:42.260+01:00Witam, muszę spróbować, wygląda pysznie��Jaki spod...Witam, muszę spróbować, wygląda pysznie��Jaki spod byłby odpowiedni, jak wysokie urośnie ciasto? Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-43489454373114592302019-11-28T10:10:48.073+01:002019-11-28T10:10:48.073+01:00Witam :) Zazwyczaj robię w jednej dużej formie o w...Witam :) Zazwyczaj robię w jednej dużej formie o wymiarach 34 cm x 25,5 cm x 7 cm lub w 2 o wymiarach 28 cm x 12 cm x 7 cm. Foremki mogą być o zbliżonych wymiarach. Ważne jest układanie łyżką na przemian masy serowej z makową i dobra jakość sera twarogowego.Annahttps://www.blogger.com/profile/01145382641589800203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2509800748059388515.post-79757783313322757022019-11-28T08:24:41.497+01:002019-11-28T08:24:41.497+01:00Witam. Chciałabym zrobić w tym roku na święta ten ...Witam. Chciałabym zrobić w tym roku na święta ten seromakowiec. Ale mam chciała bym upić w mniejszych blaszkach. Na zdj prezentuje się super pewnie w keksowce. W keksowkach jakich dużych żeby rozlać na 2. Proszę o odp Anonymousnoreply@blogger.com