2015-10-30

Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Dziś polecam smaczne i zdrowe naleśniki z farszem ze szpinaku.

Idealne naleśniki z serem feta i szpinakiem

2015-10-24

Keks wyśmienity

Ciasto keks z bakaliami

Keks jest świetnym ciastem na chłodne jesienne dni, bardzo często również gości u mnie na świątecznym stole, gdyż jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu, gdyż keks wychodzi z niego bardzo delikatny i smakuje wszystkim. W keksie lubię kolory, więc często dodaję ananasa kandyzowanego kolorowego, ale tak naprawdę bakalie można dodać, jakie kto lubi.

2015-10-20

Konfitura śliwkowa

Ekspresowa konfitura ze śliwek to doskonała alternatywa dla sklepowych dżemów. Domowe przetwory są o wiele zdrowsze i przygotowując je mamy kontrolę nad zawartością cukru. 

Dżem ze śliwek

2015-10-14

Batoniki owsiane z żurawiną

Zdrowe, smaczne i do tego bardzo łatwe do wykonania batoniki. Dokładnie wiemy, co w nich jest, a gdy pominiemy czekoladę, to będą mniej kaloryczne. Warto przygotować taki prosty smakołyk na przegryzkę po drugim śniadaniu dla dzieci do szkoły lub sobie do pracy, a i wieczorkiem pochrupać coś zdrowego nie zaszkodzi.

Zdrowe fit ciasteczka

2015-10-10

Sos pomidorowy z awokado

Szybki do przygotowania sos pomidorowy z awokado do makaronu na obiad. Wyrazisty smak pomidorów w połączeniu z delikatnym, aksamitnym smakiem awokado, w sosie tworzy pyszne i zdrowe danie.

Sos z awokado do makaronu

2015-10-08

Amerykaniec - ciasto z jabłkami

Bardzo mało wymagające ciasto z jabłkami, zawsze się udaje, jest aromatyczne, wilgotne i bardzo smaczne. Do tego ciasta proponuję użyć twardych jabłek, takich jak antonówka lub szara reneta, aby za mocno się nie rozpadły i po upieczeniu zachowały swój kształt.

Czekoladowy jabłecznik na deser

2015-10-05

Sałatka z imbirem marynowanym

Zdrowa i bardzo odświeżająca sałatka z marynowanym imbirem to świetna przekąska na lato. 

Zdrowa sałatka z imbirem i ryżem

2015-10-02

Gofry na wodzie

Gofry u mnie są zjadane w każdej ilości i to prawie na bieżąco podczas pieczenia. Do pieczenia miałam do tej pory słabą gofrownicę, bo tylko 700 W mocy i wypiekanie gofrów trochę trwało. Jak wiadomo dobre gofry to nie tylko przepis, lecz także gofrownica, najlepiej o mocy co najmniej 1000 - 1200 W.

Najlepsze gofry bez mleka

Drukuj

strzałka do góry