Translate

poniedziałek, 15 czerwca 2015

Sezamowy sznycel z indyka


Zdrowy i smaczny sznycel z indyka w chrupiącym sezamie. Propozycja na szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki"

Składniki:
  • 3 średnie sznycle z indyka
  • 1 - 2 jajka
  • około 1/2 szklanki mąki
  • około 1/2 szklanki sezamu
  • pieprz 
  • sól
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepać jajko dodając odrobinę zimnej wody.
  3. Na płaski talerz wysypać mąkę i przygotować  drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle sezamem.
  4. Sznycle obtoczyć w mące, następnie w jajku, posypać sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż sezam będzie gorzki).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za odwiedziny :) Jest mi bardzo miło, że mój blog Cię zainteresował. Możesz to okazać i pozostawić komentarz lub polubić mój profil na Facebooku, Twitterze, G+ lub Instagramie.

Powinno Cię również zainteresować: