Sezamowy sznycel z indyka
Zdrowy i smaczny sezamowy sznycel z indyka w chrupiącej panierce z sezamu to propozycja na szybki obiad.
Składniki:
- 3 średnie sznycle z indyka
- 1 - 2 jajka
- około 1/2 szklanki mąki
- około 1/2 szklanki sezamu
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
- W głębokim talerzu roztrzepać jajko dodając odrobinę zimnej wody.
- Na płaski talerz wysypać mąkę i przygotować drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle sezamem.
- Sznycle obtoczyć w mące, następnie w jajku, posypać sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż sezam będzie gorzki).
Smaczny i szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za odwiedziny 😊 Jest mi bardzo miło, że mój blog Ciebie zainteresował. Ucieszy mnie również Twój komentarz i polubienie mego profilu Facebook, Twitter lub Instagram.
Uwaga! Komentarze, które w treści zawierają linki do stron poza tym blogiem, są traktowane jako spam i usuwane 😑