Sezamowy sznycel z indyka

/ 0

Zdrowy i smaczny sezamowy sznycel z indyka w chrupiącej panierce z sezamu to propozycja na szybki obiad.

Kotlet z indyka w sezamie

Składniki:

  • 3 średnie sznycle z indyka
  • 1 - 2 jajka
  • około 1/2 szklanki mąki
  • około 1/2 szklanki sezamu
  • pieprz 
  • sól
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepać jajko dodając odrobinę zimnej wody.
  3. Na płaski talerz wysypać mąkę i przygotować  drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle sezamem.
  4. Sznycle obtoczyć w mące, następnie w jajku, posypać sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż sezam będzie gorzki).
    Smaczny i szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki"

Komentarze

FORMULARZ KONTAKTOWY

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *