Pyszne owoce w żelu - do czego można je wykorzystać?

/ 3

Owoce w żelu, czyli wszystkim znana frużelina to jeden z najsmaczniejszych dodatków do deserów. Skład frużeliny to, aż 80% zawartości owoców i bez dodatkowego cukru. Zrobiona jest z najwyższej jakości owoców malin i granatów, które są bogate w wiele cennych witamin i minerałów. Naturalny skład sprawia, że owoce w żelu odpowiednie są nawet dla osób na diecie i aktywnych fizycznie. Sprawdź, do czego można je wykorzystać?

Owoce w żelu, frużelina z owoców

Dlaczego warto jeść owoce w żelu?


Zarówno malina, jak i granat ze względu na zawarte w nich witaminy i minerały (C, E, B1, B2, B6, potas, magnez wapń, żelazo), mają wiele korzystnych dla naszego organizmu właściwości. Zawarte w nich składniki pozytywnie wpływają na nasz układ odpornościowy, regulują pracę jelit i trawienie oraz chronią organizm przed chorobami. Owoce bogate są w antyutleniacze, które opóźniają proces starzenia się skóry i podnoszą libido u mężczyzn. Maliny i mniej znane w naszym kraju granaty, dostarczają cennych składników odżywczych i korzystnie wpływają na zdrowie całego organizmu.
 

Do czego można wykorzystać pyszne owoce w żelu?


Pyszne owoce w żelu są słodzone erytrytolem i dlatego zdecydowanie można uznać je za dietetyczne frużelinyOwoce w żelu najczęściej wykorzystywane są, jako pyszne dodatki do naleśników i wszelkich deserów. Uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i osoby dorosłe. Można bezpośrednio je spożywać w różnych deserach, jak i zapiekać w różnych ciastach i ciasteczkach.

Rosberry&Pomegrante in Jelly (Allnutrition), czyli malina i granat w galaretce ma lekką konsystencję i 80% zawartości owoców, które są bez dodatkowego cukru.

Produkt świetnie sprawdzi się jako dodatek do: 
  • gofrów
  • naleśników
  • bitej śmietany
  • przełożenia ciasta
  • kremów cukierniczych
  • pierogów
  • makaronu
  • ryżu
  • wypełnienia ciastek

    Owoce w żelu świetnie będą smakować w połączeniu ze zdrowymi naleśnikami bezglutenowymi.

    Przepis: 
    (na 8 naleśników usmażonych na patelni o średnicy 26 cm)
  • 250 g mąki ryżowej
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
  1. Jajka zmiksować z cukrem, następnie na przemian dodawać partiami mąkę, mleko i wodę.
  2. Miksować do czasu, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
  3. Smażyć dość cienkie naleśniki, na umiarkowanie rozgrzanej patelni z roztopionym masłem klarowanym. Porcje ciasta naleśnikowego można odmierzać małą chochlą.
  4. Naleśników zbyt grubych nie robić i mocno ich nie przypiekać, gdyż mogą być twarde i będą się łamać.

    *artykuł partnera

Komentarze

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za odwiedziny 😊 Jest mi bardzo miło, że mój blog Ciebie zainteresował. Ucieszy mnie również Twój komentarz i polubienie mego profilu Facebook, Twitter lub Instagram.
Uwaga! Komentarze, które w treści zawierają linki do stron poza tym blogiem, są traktowane jako spam i usuwane 😑

FORMULARZ KONTAKTOWY

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *