Blender ręczny – przydatny pomocnik w kuchni

/ 2

Chcesz przygotowywać pyszne potrawy jeszcze łatwiej? W takim przypadku w twojej kuchni nie powinno zabraknąć blendera. To urządzenie, które pozwala na łatwe i szybkie rozdrabnianie różnych pokarmów. Z tym pomocnikiem przyrządzanie pyszności będzie jeszcze łatwiejsze!


Dobry blender wcale nie musi kosztować nas bardzo dużo. W sprzedaży znajdziemy urządzenia, które kosztują niewiele, a przy tym potrafią pomóc nam w przyszykowaniu wyjątkowych dań. Na szczególną uwagę zasługują blendery ręczne wraz z akcesoriami – są znacznie tańsze od blenderów kielichowych, zwłaszcza wysokoobrotowych, a przy tym są także funkcjonalne i wygodne w używaniu.

Blendery ręczne pozwalają nam na rozdrabnianie pokarmów bezpośrednio w garnku, misce czy w szklance lub w innych pojemnikach. Dzięki temu przygotujemy z nimi zupę krem, możemy także rozdrobnić składniki w sosie albo przygotować pyszny koktajl.

Gdy w zestawie z blenderem dostaniemy dodatkowy kielich, wtedy jego zastosowanie jest jeszcze szersze. Odłączamy wtedy końcówkę od blendera i umieszczamy go w nakładce na kielich. W środku kielicha umieszczamy także noże znajdujące się również w zestawie. W taki sposób możemy łatwo poszatkować warzywa i owoce, rozdrobnić orzechy, a nawet lód, gdy blender ma przeznaczoną do niego końcówkę.

W jaki sposób wybrać tani i dobry blender? W sprzedaży znajdziemy wiele modeli ręcznych. Najlepiej zdecydować się na urządzenie z dodatkowymi akcesoriami – kielichem, różnymi nożami, a także końcówkami – nie tylko do rozdrabniania, ale też do ubijania. W niektórych zestawach znajdziemy też praktyczne pojemniki do przechowywania wraz z pokrywkami.

Warto też zwrócić uwagę na moc blendera – im będzie ona większa, tym urządzenie lepiej poradzi sobie z rozdrabnianiem twardszych produktów, na przykład warzyw, orzechów, lodu.

Za dobry blender nie zapłacimy wcale tak dużo – możemy mieć go już za około 100 złotych. Zakupy można zrobić szybko i wygodnie przez internet w różnych sklepach on-line – przesyłka będzie w naszych rękach nawet następnego dnia!
*artykuł inspirowany

Komentarze

  1. Jaw nie wyobrażam sobie funkcjonowania w kuchni bez dobrego blendera :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam dwa blendery z misą i ręczny. Popieram, bez nich w kuchni ani rusz :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za odwiedziny 😊 Jest mi bardzo miło, że mój blog Ciebie zainteresował. Ucieszy mnie również Twój komentarz i polubienie mego profilu Facebook, Twitter lub Instagram.
Uwaga! Komentarze, które w treści zawierają linki do stron poza tym blogiem, są traktowane jako spam i usuwane 😑

FORMULARZ KONTAKTOWY

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Kuchcik gotuje — przepisy na pyszne ciasta i zdrowe obiady

Blog kulinarny, na którym znajdziesz przepisy na proste, mniej i bardziej pracochłonne, smaczne i zdrowe dania, kuchnia domowa w nieco lżejszej odsłonie oraz smaki świata w moim wydaniu. Znajdziesz tu tylko sprawdzone przepisy, które zostały wypróbowane i zaakceptowane przez domowników i gości.

Przepisy

Przepisy kulinarne na pyszne pieczone ciasta np. seromakowiec, czy moja ulubiona malinowa chmurka, ale i łatwe do zrobienia ciasta bez pieczenia np.ciasto z jabłkami lub sernik bez pieczenia.

Domowe wypieki zazwyczaj są o umiarkowanej słodyczy, na co zwracam uwagę w opisie przepisu. Na stronie znajdziesz pomysły na śniadanie - naleśniki, na obiad - gulasz, a na kolację - pasta jajeczna. Z moich przepisów przygotujesz zdrowe surówki i sałatki, potrawy z mięsa i ryb oraz proste pieczywo, zupy i przetwory.

Przepisy i ich przygotowanie staram się dokładnie opisywać, aby nawet mniej doświadczone w kuchni osoby mogły je wykonać. Część przepisów ma już dodaną szacunkową liczbę kalorii w 100 g dania, aby można było korzystać z nich, będąc nawet na diecie.

Gotowanie

Gotuję z produktów jak najmniej przetworzonych, aby dania były nie tylko smaczne, ale pożywne i zdrowe. Do przygotowania używam jak najwyższej jakości produktów, które nie zawierają poprawiaczy smaku i wyglądu. Preferuję naturalne i sezonowe produkty, które dostępne są na lokalnym rynku. Do przyprawiania potraw używam świeżych lub suszonych ziół.

Gotowanie w domu jest dobrym sposobem na wyrobienie w sobie nawyku zwracania uwagi na to, co jemy i czym karmimy swoich bliskich. Dzięki przygotowywaniu posiłków w domu zwracamy większą uwagę na skład produktów, z których je robimy i zdrowiej się odżywiamy. Główną zaletą i chyba najważniejszą gotowania w domu jest to, że rzadziej sięgamy po niezdrowe dania gotowe typu fast food.

Potrawy doprawiam, jeśli chodzi o pikantność, słoność, czy słodycz zazwyczaj umiarkowanie. Każdy powinien doprawić potrawę według swoich upodobań.

Blog kulinarny

Blog kulinarny o kuchni i zdrowym gotowaniu jest również książką zawierającą najlepsze przepisy na dania, które lubią moi bliscy.

Wśród przepisów może zachwycić szybki deser, ale i bardziej wymagające ciasto drożdżowe, czy pyszna szarlotka.

Przepisy na dania obiadowe mają również dużo zwolenników, a szczególnie moje ulubione danie fasolka po bretońsku, a z dań mięsnych karkówka po cygańsku.Polecam również moje ulubione placki i sałatki, które często są wegetariańskie.

Zapraszam po przepis

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystasz z moich przepisów i odwiedzisz mnie ponownie. Jestem pewna, że ze mną polubisz gotowanie, bo to jest łatwe i przyjemne. Ucieszy mnie również każdy komentarz, a szczególnie z konstruktywną podpowiedzią, co mogę poprawić.
Zakaz kopiowania i powielania treści i zdjęć bez zgody autora
Copyright © 2015- Kuchcik gotuje - przepisy na pyszne ciasta i zdrowe obiady