17.07.2018

Zdrowe odżywianie i gotowanie

Bez wątpienia zdrowe jest to, co jest jak najmniej przetworzone. Zdrowe odżywianie to zachowanie równowagi i różnorodności w codziennej diecie. Jedzenie takiej ilości pożywienia, która potrzebna jest organizmowi do życia i podjęcia wysiłku do wykonania różnych czynności. Wybieranie produktów, które nie zawierają w składzie konserwantów, poprawiaczy smaku i wyglądu.

Owoce i warzywa w odżywianiu i gotowaniu

14.07.2018

Biszkopt z kremem jogurtowym i owocami

Biszkopt z kremem jogurtowym i owocami to idealne ciasto do zrobienia latem na deser. Lekki i niezbyt słodki krem z jogurtu wspaniale pasuje do galaretek i owoców. Pyszne ciasto, które na pewno warto podać na deser dzieciom. Ciasto jest tak dobre, że zjedzenie jednego kawałka to zbyt mało. 

Ciasto z kremem, galaretką i owocami

12.07.2018

Makaron z sosem ze szpinaku

Makaron z sosem ze szpinaku to prosty, smaczny i szybki obiad. Przygotowanie sosu zajmuje tylko tyle czasu, ile gotuje się makaron.

09.07.2018

Sos bolognese

Łatwy do zrobienia, smaczny i bardzo sycący włoski sos bolognese. Można go wykorzystać do przygotowania lazanii lub podać z makaronem na obiad. Prawdziwy sos bolognese ma bogaty skład i dłuższy czas przygotowania, niż często na szybko robiony sos zwany potocznie bolońskim.

Włoski sos boloński do makaronu z mięsa i pomidorów

06.07.2018

Ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami

Lekkie i przyjemnie kremowe ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami to wspaniały deser na lato. Krem mocno cytrynowy w połączeniu z delikatną pianką ze śmietany świetnie uzupełnia frużelina z malin. 

Deser z malinami i kremem cytrynowym

04.07.2018

Placki z młodych ziemniaków z twarożkiem

Placki ziemniaczane wszyscy znamy i lubimy, jest to proste i łatwe do zrobienia danie. Najsmaczniejsze są zrobione z młodych ziemniaków, gdyż są chrupiące i nie ciemnieją. Podane z twarożkiem i koperkiem smakują wspaniale.

Placki ziemniaczane z serkiem i koperkiem

01.07.2018

Pieczony udziec z indyka w musztardzie

Soczysty i bardzo aromatyczny pieczony udziec z indyka w musztardzie to pyszne danie na lekki obiad. Musztarda francuska z całymi ziarnami gorczycy nadaje bardzo przyjemnego smaku i dodatkowo zapobiega wysychaniu mięsa w czasie pieczenia.

Indyk pieczony w marynacie z musztardy francuskiej

Drukuj